Nieuwjaarsdrink VHZ 2024

zondag, 28 januari 2024

Voor hun Nieuwjaarsreceptie waren de Verenigde Handelaars Zolder (VHZ) dit jaar neergestreken bij Sealprof aan de Meylandtlaan. Anders dan anders was de openingsspeech.
Het werd een tweespraak tussen voorzitter Veronique Baggermans en schepen van Economie en Lokale Handel Isabelle Thielemans.

De voorzitter deed een oproep naar de handelaars van Zolder om ook dit jaar weer aan te sluiten bij de handelaarsvereniging en ook het bestuur te versterken.
Voor 2024 zitten er weer een aantal acties in de pijpleiding: de paasactie, moederdagactie, foodtruck festival, het Weekend van de Klant, de actie rond Sinterklaas, de eindejaarscampagne en een verrassingsactie. Enkele daarvan zullen tevens een upgrade krijgen.

Vervolgens stelde ze de vraag wat het lokale bestuur nog voor Zolder in petto heeft. Schepen Thielemans zei dat de procedure loopt voor de projecten op de twee sites in Zolder-Centrum. Maar vooral kondigde ze aan dat in 2025 - wie dan ook het beleid uitmaakt - het commercieel-strategisch plan zal herzien worden. Dat zal uiteraard ook voor Zolder implicaties hebben.

Heidi en Frank van Sealprof werden in de bloemetjes gezet als dank voor hun gastvrijheid en Danny Tielens, die pas zijn Argenta-agentschap overliet, kreeg een attentie voor zijn jarenlange inzet voor de VHZ. Ook nadat hij het bestuur verliet kon de VHZ altijd op hem rekenen met raad en daad.

De aanwezigen genoten nog van een glaasje vergezeld van een hapje geserveerd door foodtruck "Wrap'n Roll".