Nieuwjaarsdrink HHD 2024.

maandag, 15 januari 2024

Andy en Aviano stelden dit jaar de burelen van Optimus Vastgoed ter beschikking van de HHD vzw om de handelaars van Heusden-Dorp en genodigden te ontvangen op de traditionele jaarlijkse Nieuwjaarsdrink.

Voorzitster Greta Feyen heette de gasten welkom en in haar toespraak onderlijnde ze dat een handelaarvereniging de lijm is tussen de leden maar ook tussen de handelaars en de klanten. Jaarlijks worden enkele grotere en kleinere acties georganiseerd zoals de paaseitjes bij Pasen, Heusden Bolt bij de kermis van eind juni, de eindejaarsactie in samenwerking met de Middenstandsraad en de andere handelskernen.
Voor het eerst werd het kerstevent vervangen door de Kerstmarkt. Ondanks de weersomstandigheden werd dit een succes en waarschijnlijk wordt er in 2024 een vervolg aan gebreid.
Ook Heusden Bolt staat weer op het programma, de artiesten en optredens zijn nog een beetje in onderhandeling.

De voorzitster dankte het lokale bestuur voor de logistieke steun, de toelage en de digitale cadeaubon. Ze kondigde aan dat er in aanloop naar de lokale verkiezingen via de Middenstandsraad een wenspakket  zal overhandigd worden aan alle politieke partijen van Heusden-Zolder.

Schepen van lokale economie Isabelle Thielemans was vol lof over het werk en de initiatieven van de handelsverenigingen.
In primeur kondigde ze aan dat binnenkort de lokale handelaars zich met een eenvoudige klik op een knop kunnen aanmelden zodat ze automatisch op de hoogte worden gebracht van gemeentelijke aankopen tot 140.000 euro. Daarvoor kunnen ze dan offertes indienen. Ook kunnen ze zich abonneren om op de hoogte gehouden te worden van aanbestedingen boven de 140.000 euro, waarbij de gemeente uiteraard de geldende regels moet volgen.